У Польщі відреагували на нічну атаку РФ по Україні

Винищувачі у небі Польщі. / Фото: Associated Press

Армія Польщі "безперервно відстежує ситуацію на українській території".

Цієї ночі Польща разом із країнами-союзницями піднімала у свій повітряний простір авіацію через російську атаку по Україні.

Про це повідомило оперативне командування Збройних сил Польщі в Мережі Х.

«Сьогодні вночі спостерігалася інтенсивна активність дальньої авіації Російської Федерації, пов'язана із завдаванням ударів із застосуванням крилатих ракет, безпілотних літальних апаратів типу «Шахед» та балістичних ракет по цілях, розташованих, зокрема, на західній території України», — наголосили повідомленні.

Польські військові зауважили, що останню активність російської авіації, під час якої було завдано ударів по заходу України, фіксували вночі проти 31 травня і проти 1 червня. Зазначається, що армія Польщі «безперервно відстежує ситуацію на українській території і перебуває в постійній бойовій готовності для забезпечення безпеки польського повітряного простору».

Пізніше ОК повідомило, що повітряну операцію закінчили через «зниження рівня загрози ракетних ударів російської авіації по районах, що межують з нашою територією».

«Ця ніч була дуже напруженою для всієї системи протиповітряної оборони Польщі, оскільки масована ракетна атака повітряних сил Російської Федерації дальнього радіусу дії накрила всю територію України, зокрема прикордонні з Польщею регіони», − йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, вночі РФ вдарила ракетами і «Шахедами» по Україні. Було застосовано п'ять крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 та 53 ударні БпЛА «Shahed-131/136».

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *