У Польщі зробили нову заяву про українців, які підлягають мобілізації

Радослав Сікорський / Фото: Associated Press

Польща готова тренувати українців, які мешкають у цій країні.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що його країна планує тренувати підрозділ з громадян України, які проживають у Польщі та підлягають призову в українську армію. 

Про це він сказав 31 травня під час візиту до Праги, пише польське видання РАР. 

Сікорський взяв участь у неформальній зустрічі міністрів закордонних справ країни НАТО. Він зазначив, що Польща готова тренувати українців, які живуть у цій країні та підлягають призову до армії. 

«Польща розглядала український запит щодо навчання, але ми прийшли до висновку, що було б і безпечніше, і ефективніше підготувати український підрозділ, сформований з українців у Польщі, які підлягають призову в українську армію, і що це був би просто більш ефективний спосіб допомогти Україні», — заявив Сікорський. 

Польські видання також пишуть, що їхня країна готова до підписання безпекової угоди з Україною. 

За словами глави польської дипломатії, переговори в Празі наблизили до вироблення важливих рішень, серед яких «посилення меседжу про майбутнє членство України в Альянсі та створення механізму фінансової підтримки оборони України в розмірі близько 40 мільярдів доларів на рік. Половину цієї суми мають внести Сполучені Штати».

Нагадаємо, у Польщі видання РАР двічі повідомило про проведення «часткової мобілізації в країні для відправлення військ до України». ЗМІ та офіційна влада цієї країни уже заявили про кібератаку з боку Росії. 

Польща посилює безпеку головного хабу для транзиту допомоги ЗСУ


У Польщі зробили нову заяву про українців, які підлягають мобілізації


tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *