У рамках соціального проєкту «Київщина. Місця пам’яті» відбувся інформаційний тур

У Київській області 7 вересня освітяни, журналісти та всі охочі відвідали сім локацій в рамках соціального проєкту ”Київщина. Місця пам'яті”, де навесні 2022 року відбувались бойові дії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська обласна державна адміністрація.

У заході взяли участь перший заступник КОДА Микола Бойко, заступниця голови КОДА Жанна Осипенко та представники місцевої влади. Проводили екскурсії гіди, які пройшли навчання в рамках реалізації пілотного проєкту.

Загалом, в рамках проєкту можна відвідати 9 локацій про які знає весь світ. В Ірпені це Романівський міст, житловий комплекс “Ірпінські Липки”, Цвинтар автомобілів, Центральний будинок культури.

У Бучі свідками страшних подій стали вулиця Вокзальна, Церква Святого Апостола Андрія Первозванного та Всіх Святих

У Гостомелі проєкт розповість про події у військовому містечку, у Мощуні — про меморіал "Янгол Перемоги", у Бородянці місцем пам’яті стала центральна площа.

Учасники туру могли скористатися інформаційними стелами, AR дзеркалами, сенсорними інформаційними терміналами, табличками з QR-кодами, які спрямовують на сайт проєкту з доповненою реальністю “Місця пам’яті”.

Як повідомляв Укрінформ, Київська ОДА розробила масштабний соціальний проєкт “Київщина. Місця пам’яті”, який за допомогою технологій доповненої реальності розказує про найвідоміші місця та події, що сталися на початку повномасштабного вторгнення Росії.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *