У РФ «все йде за планом»: росіяни видають обронний «довгобуд» за новітнє озброєння

Російський важкий ударний безпілотник С-70 "Охотник" / Ілюстративне фото / Фото: Міноборони Росії

Початок серійного виробництва БПЛА "Охотник" переносили щонайменше тричі, а розробки тривають вже понад 12 років.

У Росії анонсували старт серійного виробництва чергового озброєння, яке «не має аналогів у світі». Цього разу йдеться про важкий ударний БПЛА С-70 «Охотник», розробка якого почалась ще у 2012 році.

Про це пише Defence Express.

За словами першого заступника директора російської держкорпорації «Ростех» Володимира Артякова, виробництво та постачання важких ударних безпілотників С-70 «Охотник» для потреб російської армії почнеться у межах термінів, визначених міністерством оборони РФ.

«Ми тут, загалом, новатори», – наголосив Артяков.

Ростеховець похвалився, що «Охотник» нібито вже пройшов усі необхідні тести та випробування і взагалі являє собою «новий напрямок у розвитку авіаційної робототехніки».

Defence Express зазначає, що насправді БПЛА С-70 «Охотник» – «це типовий довгобуд», яким понад 12 років обіцяють озброїти російську армію.

Компанія «Сухой» почала розробку безпілотника у 2012 році. Через сім років, у 2019 році, розробники звітували про перший 20-хвилинний політ «Охотника». Ще через два роки було замовлено три дослідні зразки дрона, випробування яких мали відбутись у 2022-2023 роках. 

Попри всі заяви, що розробка важкого безпілотника «йде за планом», у квітні минулого року росіяни втретє скасували старт серійного виробництва «Охотника» і перенесли його на 2025 рік. Але нещодавно росЗМІ поширили заяву віцегубернатора Новосибирської області Сєргєя Сємка, який стверджував, що «Охотник» запустять у серію вже цього року. На якій стадій насправді перебуває розробка БПЛА С-70, наразі можна тільки здогадуватись.

Нагадаємо, РФ розробляє нове озброєння. Ідея, яку росіяни «запозичили» у високотехнологічних країн, полягає в тому, щоб використовувати універсальні пускові установки для запуску ракет різних типів.

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *