У російському полоні померла журналістка Вікторія Рощина: її мали обміняти

Фото: Вікторія Рощина (detector.media) Автор: Іван Носальський, Уляна Безпалько
Експерт: Андрій Юсов

Українська журналістка Вікторія Рощина, яку взяли в полон російські окупанти, померла. Її планували обміняти.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву представника Координаційного штабу щодо поводження з військовополоненими Петра Яценка в ефірі телемарафону та ексклюзивний коментар представника ГУР Андрія Юсова.

«Ми провели внутрішнє розслідування і, на жаль, цю інформацію підтверджено (йдеться про смерть Рощиної — ред.)», — розповів Яценко.

Він уточнив, що Україна працювала над визволенням журналістки із російського полону. У ході такого процесу жінку переводили з Таганрогу до Москви.

У свою чергу, представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов у коментарі РБК-Україна розповів, що Рощина була в списках на обмін.

«Все робилося для того, щоб повернути її. Більше того, було досягнуто попередніх домовленостей. Найближчим часом Вікторія мала повернутися додому», — підкреслив Юсов.

За його словами, останнє, що було відомо про журналістку, — її етапували для підготовки повернення в Україну. Вся інша інформація перевіряється та уточнюється.

Вікторія Рощина

Вікторія Рощина — українська журналістка, яка працювала на hromadske, а також писала матеріали для інших українських ЗМІ. У 2022 році отримала премію Міжнародного жіночого медійного фонду «За мужність у журналістиці».

Відомо, що після початку повномасштабного вторгнення росіяни 10 днів утримували Рощину у Бердянську.

2023 року жінка повернулася назад на тимчасово окуповану територію. Для цього 25 липня вона вирушила з України до Польщі.

Вже 3 серпня Рощина зникла на тимчасово окупованій території. Саме цього дня вона востаннє виходила на зв’язок. Вперше нова інформація про журналістку з’явилася у травні 2024 року — тоді Росія визнала її затримання.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *