У Румунії перекинувся літак після військових навчань з десантниками: фото

Аварія літака АН-2 під час військових навчань у Румунії / Фото: скриншот з відео

Слідчі розглядають дві версії аварії: порив вітру або людська помилка.

У п’ятницю, 17 травня, на аеродромі міста Бузеу, що за 110 км від столиці Румунії Бухареста, літак аероклубу перекинувся під час приземлення одразу після військових навчань з десантниками.

Про це повідомляє румунський телеканал StirileProTV.

За попередньою інформацією, під час приземлення літак типу АН-2 нахилився, його передній гвинт вдарився об землю, що призвело до дестабілізації. Пілот і другий пілот змогли катапультуватися, ніхто не постраждав.

На місце події прибули екіпажі румунського аероклубу та фахівці військової авіабази Бобоку.

Слідчі розглядають дві версії аварії: порив вітру або помилка пілота.

“Літак не розбився, проблема виникла під час приземлення. Ніхто не постраждав, на борту було двоє людей. Що сталося – невідомо, стане відомо після слідства. Інцидент трапився після висадження десантників. Завжди в таких випадках проводиться аеронавігаційне розслідування”, – прокоментував інцидент речник аероклубу Румунії Ден Кіріак.

У виданні зауважили, що літак, який зазнав аварії, був побудований ще в 1970-х роках.  Міністерство національної оборони орендувало його для військових навчань.

Нагадаємо, торік в аеропорту «Штефан чел Маре» румунського міста Сучава на злітно-посадковій смузі зіткнулись два літаки лоукостера Wizz Air.

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *