У школі на Черкащині під час випускного завісили шторами меморіальні дошки загиблим військовим

Фото У селі Мар'янівка Виноградської громади в Черкаській області спалахнув скандал: під час випускного дирекція школи закрила шторами меморіальні дошки полеглим захисникам. Родичі загиблих обурені, керівниця закладу запевняє, що люди все неправильно сприйняли.

Допис про інцидент опублікувала сестра загиблого військового Анастасія Басараба. Жінка обурилась, що таким вчинком керівництво школи образило родини захисників.

"Мій брат та житель села Марʼянівка Пилипчук Вячеслав В'ячеславович та Городовий Олександр Іванович, які навчалися в Марʼянівській ЗОШ, віддали своє життя за кожного з нас, а директор школи Гаврилюк Ірина Миколаївна вирішила чи дозволила закрити якимись тряпками меморіальні дошки, а меморіал з якимось поетом залишили відкритим. Зніміть ті дошки і не робіть вигляд, що ви розділяєте горе з рідними, адже рік тому ви урочисто її відкрили і сказали, не забудемо і не пробачимо, а сьогодні закрили тряпками! Моя мама хапається за серце і плаче від болю, що ви закрили її єдиного сина", — написала вона.

У коментарях під дописом користувачі соцмережі також засудили рішення керівників закладу.

В коментарі місцевому виданню ПроВсе.ck/ua директорка Мар'янівської школи Ірина Гаврилюк запевнила, що задум був зовсім не таким, як подумали люди.

"Це було свято останнього дзвоника та випускний. Спочатку не було штор на дошках Героїв. Але б вийшло так, що діти виходили б із кульками й прапорцями і ми танцюємо на фоні цих стел. Це б розцінили, як зневагу до цих воїнів. Вони загинули, а ми танцюємо і стрибаємо. Тому вирішили накинути штори з українським орнаментом. Потім їх зняли. Все було, окрім покладання квітів. Як ми мали їх покласти? Підняти ті штори? Все було продумано і старалися, аби нікого не образити", — сказала Гаврилюк.

Освітянка впевнена, що ця ситуація є цілеспрямованою акцією, аби її дискредитувати. З її слів, на неї вже написали заяву до поліції.

Також вона повідомила, що освітяни їздили до матері полеглого захисника і просили вибачення у неї. Пояснили ситуацію, що це не було приниженням її сина

Гаврилюк говорить, що не наважилася б навмисно закрити дошки, бо її чоловік також мобілізований, а племінник воює в "гарячій точці".

Раніше Укрінформ повідомляв, що в селищі Іркліїв Черкаської області згоріла могила загиблого військового Сергія Ковтуна.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *