У справі митрополита Святогірського, який «здавав» позиції ЗСУ, будуть додаткові експертизи — СБУ

Розслідування у кримінальному провадженні щодо митрополита, настоятеля Свято-Успенської Святогірської лаври УПЦ (МП) Арсенія, який підозрюється у тому, що «здавав» окупантам позиції ЗСУ, триває. Призначаються додаткові експертизи.

Про це на брифінгу повідомила керівник пресслужби ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях Галина Прищепа, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу про хід розслідування у справі митрополита Арсенія.

«Розслідування в рамках кримінального провадження ще триває. Ви бачили, що суд не погодився відпустити митрополита під заставу і продовжив йому термін ув'язнення у ізоляторі тимчасового тримання, Тому кримінальне провадження триває… Триває збір доказової бази, обов'язково призначаються ще додаткові певні експертизи», — сказала Прищепа.

Вона запевнила: щойно справа буде передана до суду, вона обов'язково повідомить журналістам. «І тим більше повідомлю, коли буде вже вирок», — зазначила представниця СБУ.

Як повідомлялося, Служба безпеки у квітні 2024 року задокументувала підривну діяльність з боку настоятеля Святогірської лаври УПЦ (МП) митрополита Арсенія.

Слідчі повідомили митрополиту про підозру за ч. 2 ст. 114-2 (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ, за можливості їх ідентифікації на місцевості) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Правоохоронці не виключають, що настоятель Свято-Успенської Святогірської лаври УПЦ (МП) Арсеній, який підозрюється у тому, що «здавав» окупантам позиції ЗСУ, міг мати спільників.

Фото: Свято-Успенська Святогірська лавра УПЦ (МП)

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *