У США відреагували на масований удар Росії по українській енергетиці 

Карін Жан-Пʼєр, фото: Getty Images

Речниця Білого дому Карін Жан-Пʼєр брифінгу сказала, що Україні потрібно більше засобів протиповітряної оборони для захисту від російських ракет. Для цього потрібно, щоб спікер Конгресу США Майк Джонсон виніс цей проект на розгляд.

Деталі: Вона закликала Палату представників Конгресу США вжити негайних заходів для ухвалення двопартійного законопроекту про національну безпеку, аби Штати могли надіслати Україні більше систем протиповітряної оборони. 

Пряма мова: «Вночі Росія здійснила ще одну велику серію повітряних атак на енергетичну мережу України, оскільки Володимир Путін продовжує намагатися зламати дух українського народу та занурити його в темряву. Росія завдала ударів по найбільшій електростанції Київської області, а також обʼєктах енергетики у ще пʼяти областях України. Як заявляв президент Зеленський останніми днями, Україні потрібно більше засобів протиповітряної оборони та засобів перехоплення, щоб захистити своїх людей та критичну інфраструктуру від російських ракет і безпілотників, які постачає Іран.

Нам потрібно, щоб спікер (Джонсон, – ред.) виніс цей проект на розгляд, тому що ми знаємо, що ми, очевидно, отримаємо переважну підтримку від республіканців і демократів. Тому нам потрібно побачити на голосуванні законопроект, який вже ухвалили переважною більшістю в Сенаті. Атаки по Україні за останню добу – це ще одне жахливе нагадування про те, що потреба України критична».

Нагадаємо: 

  • Внаслідок масованої ракетної атаки росіяни рано вранці 11 квітня повністю знищили Трипільську ТЕС. 
  • Пошкодили підстанції «Укренерго» та обʼєкти генерації в Одеській, Запорізькій, Львівській, Харківській та Київській областях.
  • Атакували дві теплоелектростанції компанії ДТЕК — серйозно пошкоджено обладнання підприємств.
  • Російські окупанти здійснили черговий обстріл Харківської області. Внаслідок атаки було пошкоджено ТЕЦ, яка живить Харків, а також повністю зруйнована трансформаторна підстанція.
  • Крім цього, росіяни завдали удар керованими авіабомбами по ТЕЦ у Сумах.

www.pravda.com.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *