У столичних МАФах можуть заборонити продаж сигарет

Київська міська рада планує протягом двох років суттєво зменшити кількість МАФів у столиці, і серед іншого заборонити продаж у них тютюнових виробів.

Як передає кореспондент Укрінформу, відповідне рішення депутати Київської міської ради ухвалили на засіданні в четвер, 13 червня.

"74% киян вважають, що необхідно зменшити кількість МАФів у місті Києві, а 81% вважають, що необхідно продавати право на здійснення торгівельної діяльності у тимчасових спорудах виключно через систему Прозоро Продажі. Цей проєкт рішення ми розробляли близько року і після його реалізації ми впевнені, що зменшимо кількість тимчасових споруд у декілька разів", — сказав на засіданні Київради директор Департаменту територіального контролю Михайло Буділов.

За його словами, в столиці розміщено близько 10 тисяч тимчасових споруд, більшість із них встановлювалися протягом останніх 15 років, у тому числі біля зелених зон, на пішохідних доріжках, біля метро, зупинок громадського транспорту, на території парків та скверів.

Впровадження рішення планується протягом двох років.

Також у рішення внесли правку з голосу, яка передбачає виключення з додатку №3 до рішення слів "та підакцизних товарів (тютюнових виробів)". Як зазначив автор поправки, депутат Київміськради Олександр Міщенко, необхідно прибрати торгівлю тютюновими виробами в тимчасових спорудах.

Цю поправку підтримав 71 депутат. Загалом рішення "Про затвердження Положення про тимчасове користування окремими елементами благоустрою комунальної власності для розміщення тимчасових споруд" підтримали 82 депутати.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві за три місяці весни з вулиць прибрали близько 800 незаконно встановлених елементів благоустрою, що розміщувалися без дозвільних документів.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *