У ТЦК прокоментували інцидент у Ковелі

На Волині, учорашній конфлікт, який стався у Ковелі між працівниками ТЦК та місцевими мешканцями, підтримувався російськими спецслужбами.

Про це у Фейсбуці повідомляє Волинський обласний ТЦК та СП, передає Укрінформ.

«Проаналізовані факти та обставини випадку, який мав місце у м. Ковель 3 серпня 2024 року, засвідчують, що конфлікт підтримувався та спрямовувався у “необхідному руслі” російськими спецслужбами через відповідні “інформаційні системи”. На це вказують наступні методи їх роботи – емоційні гойдалки, маніпуляції свідомістю громадян, підбурювання до непокори тощо», — повідомляє Волинський обласний ТЦК та СП.

Тут запевняють, що працівники ТЦК та СП не здійснюють затримання громадян України, які підпадають під мобілізацію. Учора у Ковелі відбулась перевірка військово-облікових даних.

«Через відсутність військово-облікових документів у трьох чоловіків, їх запрошено до Ковельського РТЦК та СП для перевірки їхнього відношення до військової служби, притягнення до адміністративної відповідальності тощо… Заклики до бунту, що розповсюдились вчора по соціальних мережах Ковельської територіальної громади та Волинської області, були помічені ворожими пропагандистськими каналами, які вдало використали це у своїх цілях», — запевняють у Волинському обласному ТЦК та СП.

Тут наголошують, що ситуація повністю спровокована з метою дискредитації чинної влади та протидії заходам мобілізації, перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань. Усім, хто підбурював громадян до протиправних дій, та тим, хто брав у цьому найактивнішу участь, обіцяють правові наслідки.

«Вчора ви знецінили справжню сутність гасла «Героям Слава!», яке вигукували та аплодували «ухилянту», який не зробив нічого заради перемоги України над загарбником», — додають в обласному ТЦК.

За інформацією у соцмережах, 3 серпня у Ковелі кілька десятків людей вимагали під будівлею відділення ТЦК СП відпустити чоловіків, яких туди доставили. Мітингувальники кричали військовим «Ганьба».

На місці події працювала поліція.

Як повідомляв Укрінформ, в Одесі невідомі намагалися викрасти з ТЦК військовозобов'язаного чоловіка.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *