У Тернополі досі фіксують перевищення вмісту хлору і соляної кислоти у повітрі

У Тернополі групи швидкого реагування Тернопільського обласного центру контролю та профілактики хвороб виявили підвищений вміст хлору та соляної кислоти у атмосферному повітрі.

Про це повідомляє у Фейсбуці Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб, передає Укрінформ.

"На 10.30 21.08.2024 р. за результатами розрахунків досі спостерігається перевищення ГДК вмісту хлору та соляної кислоти в атмосферному повітрі на території м. Тернопіль, згідно вимог наказу МОЗ № 813 від 10.05.2024 року «Про затвердження державних медико-санітарних нормативів допустимого вмісту хімічних і біологічних речовин в атмосферному повітрі населених місць», — йдеться у повідомленні.

Зокрема, на мікрорайоні Новий Світ вміст соляної кислоти – 0,52 мг/м3 при нормі – 0,2 мг/м3. На вул. Білецька хлор становив 0,6 мг/м3 при нормі 0,1 мг/м3; соляна кислота – 0,52 мг/м3 при нормі 0,2 мг/м3. На вул. Об'їзна вміст хлору становив 0,3 мг/м3; соляна кислота – 0,21 мг/м3.

Вміст пилу, оксиду вуглецю, формальдегіду, фенолу у повітрі становив кількість, що нижче чутливості приладу.

Групи швидкого реагування Центру контролю та профілактики хвороб продовжують проводити заміри атмосферного повітря на межі забруднення, межі житлової забудови у визначених точках. Зокрема ще тривають дослідження повітря в межах Тернопільського району.

Жителям Тернополя і околиць рекомендують без потреби не виходити з дому, максимально обмежити перебування дітей, людей похилого віку, хворих із хронічними захворюваннями легень на вулиці, зачинити вікна в приміщеннях, ретельно мити продукти, принесені з двору.

Як повідомляв Укрінформ, у Тернополі ліквідували пожежу на промисловому об'єкті після обстрілу РФ.

У Тернополі та на його околицях через пожежу в повітрі фіксується підвищений вміст хлору та соляної кислоти.

Фото: Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *