У Тернополі та Черкасах затримали ще трьох паліїв авто військових

Служба безпеки України і Національна поліція затримали ще трьох зловмисників, які на замовлення РФ підпалювали службові автомобілі Сил оборони у Тернополі та Черкасах

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

У Тернополі та Черкасах затримали ще трьох паліїв авто військових

Як зауважили у спецслужбі, пріоритетними цілями фігурантів були автомобілі, які проходили техобслуговування після виконання бойових завдань на передовій.

У Тернополі та Черкасах затримали ще трьох паліїв авто військових

Так, у Черкасах «по гарячих слідах» затримали 18-річного студента місцевого коледжу, який на замовлення з РФ підпалив військовий позашляховик за допомогою легкозаймистої суміші.

У Тернополі та Черкасах затримали ще трьох паліїв авто військових

Розраховуючи отримати грошову винагороду, молодик зафіксував загоряння на камеру свого телефону та відправив відеозвіт російському куратору.

Однак обіцяних «легких грошей» від замовників із РФ він так і не дочекався. Замість цього фігурант отримав підозру від слідчих СБУ за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період).

Наразі зловмисник перебуває під вартою, йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Окрім того, співробітники СБУ та Нацполіції затримали у Тернополі двох підпалювачів автомобілів військових, які діяли у складі злочинної групи.

Фігурантами виявилися місцеві жителі, які шукали швидкого заробітку в Телеграм-каналах, де на них вийшов представник російських спецслужб.

Для дестабілізації суспільно-політичної обстановки у західному регіоні ворог пообіцяв паліям гроші в обмін на серію підпалів.

Утім обіцяних грошей вони не дочекалися, оскільки правоохоронці затримали обох зловмисників по гарячих слідах після першого підпалу.

У затриманих вилучили мобільні телефони, які вони використовували у підривній діяльності на користь РФ.

Обом фігурантам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 ККУ (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Зловмисники перебувають під вартою, їм загрожує до 8 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві правоохоронці затримали ще п’ятьох зловмисників, котрі вчиняли підпали на замовлення російських спецслужб, видаючи це за нібито роботу «антиукраїнського підпілля».

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *