У Вірменії спалахнули протести: є сотні затриманих, чого вимагають люди (фото, відео)

Протести у Вірменії 27 травня / Скриншот з відео

Активісти виступають проти територіальних поступок Азербайджану.

Жителі Вірменії вийшли на протести 27 травня у зв’язку з передаванням Азербайджану чотирьох прикордонних сіл. Протестувальники вимагають відставки прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна. Поліція вже затримала сотні протестувальників.

Про це повідомляє вірменська служба «Радіо Свобода» та інші ЗМІ країни.

У Вірменії люди вийшли на мітинги проти територіальних поступок Азербайджану, якому держава погодилась передати чотири прикордонні села у Тавуському районі. Пашинян раніше заявляв, що односторонні поступки необхідні для запобігання воєнній агресії. Рух протестувальників очолює керівник Тавуської єпархії Вірменської апостольської церкви архієпископ Баграт Галстанян, якого опозиція висунула у прем'єр-міністри Вірменії. Активісти також вимагають відставки вірменського прем’єра.

За інформацією видання News.am, протестувальники перекрили автотрасу Єреван-Армавір та дорогу Єреван-Аштарак (перша автомагістраль веде до Росії, друга — до Ірану). Також заблоковано вулиці в Єревані.

За даними МВС Вірменії, станом на ранок поліцейські затримали 226 учасників акцій протесту. Як повідомляє «Арменпрес», більшість затриманих звинувачують за адміністративною статтею про непокору поліції. Також виникли сутички мітингувальників із правоохоронцями.

Зауважимо, що напередодні ввечері, 26 травня, протестувальники провели масову акцію в Єревані, вимагаючи відставки Пашиняна. Демонстранти пройшли маршем до будинку прем'єра, але на той момент його не було в Єревані. Зіткнень у вірменській столиці не відбулося.


У Вірменії спалахнули протести: є сотні затриманих, чого вимагають люди (фото, відео)

Затриманий учасник протестів у Вірменії 27 травня / Скриншот з відео

Протести у Вірменії: поліція затримала сотні людей – відео


У Вірменії спалахнули протести: є сотні затриманих, чого вимагають люди (фото, відео)

До слова, в середині квітня Росія почала виводити свої «миротворчі сили» із території Нагірного Карабаху, який повернувся з-під вірменського контролю під контроль Азербайджану.

Читайте також:

  • У Грузії відбулася найбільша демонстрація в сучасній історії: на протести проти скандального закону вийшли тисячі осіб
  • В ЄС закликали готуватися до можливої війни
  • ХАМАС вперше за довгий час завдав ракетного удару по району Тель-Авіва в центрі Ізраїлю

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *