У Вовчанську залишаються близько 200 людей — Синєгубов

Сили оборони України дають відсіч російським загарбникам, який намагається захопити Вовчанськ, зараз у місті залишаються близько 200 мешканців.

Про це повідомив у Телеграмі голова Харківської ОДА Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

"Ситуація на Харківському напрямку складна. Ворог б’є по мирних людях, використовує цивільних як живий щит", — йдеться у повідомленні.

Сили оборони дають відсіч ворогу, який намагається захопити Вовчанськ, наголосив Синєгубов. "Тривають стрілецькі бої на північній околиці міста. Загалом із початку активних бойових дій наші бійці знищили понад 1000 окупантів", — додав він.

За словами керівника ОВА, у місті залишаються до 200 людей, влада закликає їх евакуюватися, аби вберегти життя.

Синєгубов також поінформував, що бої точаться за Лук’янці Липецької громади. "Фіксуємо незначне просування ворожих військ, проте наші бійці ведуть інтенсивну боротьбу, аби втримати цей населений пункт", — підкреслив він.

Начальник Слідчого управління, заступник начальника ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов у Фейсбуці повідомив, що сьогодні поранено 70-річну жительку села Липці Харківського району.

"Після того, як ворог вкотре накрив Липці з артилерії, поліцейські знайшли її біля подвір'я. Вона отримала важке поранення ноги, втратила багато крові. Зараз постраждала в безпеці, у лікарні", — зазначив він.

Болвінов додав, що поліцейські Харківщини всі ці дні під обстрілами їздять прикордонням та іноді буквально вмовляють місцевих виїжджати. При цьому деякі люди не хочуть залишати нажите, будинки і тварин, не розуміючи небезпеки.

Раніше Укрінформ повідомляв, що у місті Вовчанськ на Харківщині, яке потерпає від обстрілів, лишаються до 500 людей. Евакуація триває.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *