У Windows з’явилася прихована опція швидкого «вбивства» програм, що зависли

У Windows 11 з’явилася зручна функція, що замінює «Диспетчер завдань» / фото ua.depositphotos.com

Microsoft продовжує вдосконалювати Windows 11, роблячи її більш зручною та інтуїтивно зрозумілою для користувачів. Як повідомив портал Tom’s Hardware, в останньому оновленні ОС з’явилася дуже корисна і зручна функція, що значно спрощує боротьбу із програмами, що зависли.

Тепер, щоб «вбити» завислий процес, не потрібно викликати «Диспетчер завдань» і шукати несправність у списку. Достатньо одного кліка прямо на «Панелі завдань».

Опцію додали в контекстне меню, яке викликається правою кнопкою миші по іконці на панелі завдань. Далі у вікні, що з’явилося, потрібно вибрати «Завершити завдання». До речі, в macOS це реалізовано схожим чином уже давно.

Відео дня

У Windows з'явилася прихована опція швидкого "вбивства" програм, що зависли

Незважаючи на свою корисність, за замовчуванням нову опцію вимкнено. Щоб активувати її, потрібно:

  • відкрити налаштування Windows;
  • перейти в розділ «Система»;
  • вибрати пункт «Для розробників»;
  • увімкнути опцію «Завершити завдання».
  • У Windows з'явилася прихована опція швидкого "вбивства" програм, що зависли

    Як повідомляв УНІАН, Windows 10 все ще є вибором більшості користувачів, зокрема з України. Цифри від червня 2024-го показують, що застаріла ОС встановлена на 78% комп’ютерів, тоді як Windows 11 – лише 15%.

    Можливо, ситуація зміниться восени, коли вийде апдейт 24H2, який називають найбільшим в історії Windows 11. Воно принесе багато ШІ-функцій, покращений режим економії заряду, перероблений інтерфейс із «плаваючою» панеллю завдань і багато чого ще. Заради неї Microsoft навіть перенесла Windows 12 на 2025 рік.

    www.unian.ua

    Leave a Comment

    Добавить комментарий

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *