У Запоріжжі пройшла акція на підтримку полонених

Фото У центрі Запоріжжя близько сотні людей вийшли на акцію-перформанс “Не мовчи, полон вбиває” на підтримку військовополонених.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Організатори акції встановили посеред площі велику клітку, що символізує грати, за якими ворог тримає наших захисників, закувавши їх в кайданки.

У Запоріжжі пройшла акція на підтримку полонених

“Третій рік герої “Азовсталі” знаходяться у ворожому полоні. Це не був їх вибір, це було рішення держави. Саме держава має звільнити зараз захисників Маріуполя. Ми маємо пам'ятати про тих, хто знаходиться в полоні, саме ми маємо нагадувати державі про полонених, саме ми маємо стати і показати всьому світу, що ми поруч з героями “Азовсталі”. Ми поруч з кожним полоненим. Не мовчить, кричіть на весь світ”, — сказала організаторка акції Стела Орел.

У Запоріжжі пройшла акція на підтримку полонених

“Полонений кричить, весь світ мовчить”, “Не мовчи, полон вбиває” — скандували учасники.

Родичі, які чекають з полону близьких, нагадали, що ворог неохоче включає в списки на обмін “Азовців”, морпіхів та тримає людей в жахливих умовах.

Як повідомляв Укрінформ, уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що Російська сторона не дотримується жодних правил при формуванні списків полонених для обмінів. Зокрема, він навів приклади, коли "без жодних пояснень вони викреслюють 99% людей зі списків, які ми подаємо, і потім кажуть: хочете забирайте цих, не хочете — не забирайте".

31 травня в Україну в результаті обміну повернули з російського полону 75 воїнів та цивільних. Усього з російського полону вдалось повернути вже 3210 українців.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *