У Запоріжжі скоїли замах на місцевого посадовця, він помер у лікарні

Фото: Максим Денщік (facebook.com/maxim.denschik.3) Автор: Юлія Акимова, Марія Кучерявець

У Запоріжжі стріляли з вогнепальної зброї у місцевого посадовця Максима Денщіка. Він помер у лікарні.

Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі Нацполіції.

Правоохоронці розповіли виданню, сьогодні о 07:55 до чергової частини поліції надійшло повідомлення про те, що біля підʼїзду багатоповерхівки в одному з районів м. Запоріжжя невідома особа з вогнепальної зброї здійснила постріл у місцевого посадовця. Потерпілого госпіталізували.

Як повідомили РБК-Україна джерела у правоохоронних органах, мова йде про Максима Денщіка. ЗМІ пишуть, що він донедавна обіймав посаду директора департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради, але в травні був тимчасово відсторонений від виконання обов’язків на час проведення службового розслідування.

Наразі поліцейські розпочали першочергові слідчі (розшукові) дії. За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження. Правова кваліфікація — ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 (Замах на вбивство) КК України.

Оновлено 11:00. Посадовець помер у лікарні.

Пізніше в Нацполіції повідомили, що зловмисник здійснив чотири постріли у потерпілого. Останній від отриманих поранень помер у лікарні.

«11 червня о 07:55 до відділу № 2 (Олександрівський) Запорізького районного управління поліції надійшло повідомлення про стрілянину та поранення чоловіка. Працівники поліції встановили, що біля підʼїзду багатоповерхівки невідомий з вогнепальної зброї здійснив постріли у місцевого посадовця та зник з місця події. Потерпілого доставили до медзакладу, де він помер під час надання медичної допомоги», — йдеться в повідомленні.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Правова кваліфікація — ч. 1 ст. 115 (Вбивство) Кримінального кодексу України. Тривають першочергові слідчо-розшукові дії.

Оновлено 12:55. З’явилася реакція голови Запорізької ОВА

Очільник Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив, що провів нараду із правоохоронними органами. За його словами, розслідування резонансного вбивства — на особливому контролі.

«Запоріжжя — не місце для кримінальних розборок. Тож спільно із правоохоронцями будемо проводити превентивну роботу з викорінення криміналітету в обласному центрі. Окрема увага — до посилення заходів безпеки мешканців міста на вулицях. Працюємо на упередження», — написав він у Телеграм-каналі.

Оновлено 13:42. Прокуратура взялася розслідувати вбивство чиновника

Так, у Запорізькій обласній прокуратурі вже розпочато розслідування за фактом умисного убивства (ч. 1 ст. 115 КК України).

За даними слідства, 11 червня 2024 року вранці біля під’їзду багатоповерхівки центрального району Запоріжжя невідомий стріляв у керівника одного з департаментів міської ради, після чого залишив місце події. Від отриманих поранень потерпілий помер у лікарні. Наразі проводяться всі невідкладні слідчо-оперативні заходи.

Нагадаємо, вчора у Полтавській області правоохоронці затримали учасників банди, які готували вбивство поліцейського та місцевого депутата.

Крім того, раніше було викрито мережу агентів, яка готувала вбивство президента Володимира Зеленського й інших представників вищого військово-політичного керівництва країни.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *