У Зеленського розповіли, чого очікують від візиту глави Пентагону в Україну

Радник керівника ОП пояснив мету приїзду Остіна до України / Колаж УНІАН, фото УНІАН, фото REUTERS

Міністр оборони США Ллойд Остін прибув в Україну задля «звірення годинників» після зустрічі президента США Джо Байдена в Берліні зі своїми колегами. Про це повідомив радник керівника Офісу президента України Сергій Лещенко в ефірі телемарафону.

За його словами, візит не був анонсований з міркувань безпеки.

«Згадайте, що ніхто завчасно не повідомляв, хто приїжджає до Києва. Але зараз нова практика – повідомляють вже коли приїжджає. Раніше з міркувань безпеки не повідомляли про візит, аж поки гість не залишить межі Києва на потязі у зворотньому напрямку. Тому зараз ситуація змінюється в кращий бік», — зазначив він.

Відео дня

Лещенко зазначає, що це, ймовірно, останній візит члена американського уряду в Україну до виборів президента США. За його словами, після зустрічі в Берліні президента США Джо Байдена з канцлером Німеччини Олафом Шольцом, президентом Франції Еммануелем Макроном та прем’єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером є необхідність провести «звірення годинників».

«В нас напередодні було анонсовано велику партію допомоги з боку США, тому очікувати нового анонсу в частині постачання зброї не варто. Але варто очікувати політичного сигналу. І сам візит є таким сигналом, а далі все залежить від виборів у США», — сказав Лещенко.

При цьому він послався на публікації у відомих світових виданнях, що після виборів адміністрація президента США, в разі перемоги демократів, може оголосити довгоочікуване рішення – запрошення України до НАТО.

Глава Пентагону неочікувано прибув у Київ

За даними видання The Wall Street Journal, Остін прибув до Києва без будь-яких важливих заяв, зокрема, щодо дозволу використовувати ракети великої дальності на території Росії.

Передбачається, що Остін зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським та міністром оборони Рустемом Умеровим у Києві, щоб обговорити потреби України у зброї та підтримку США протягом наступного року.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *