У Зеленського відреагували на «злитий» у ЗМІ мирний план Туреччини

Подоляк прокоментував мирні ініціативи інших країн / фото УНІАН

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що завершення війни має відбуватися на основі української «Формули миру».

«Без спекуляцій і без ілюзій. Немає жодних альтернативних «мирних планів», які передбачають «не/програш РФ». Є лише безумовна Формула миру, запропонована президентом Зеленським, яка ґрунтується на обов’язковості повного виходу РФ із території України, повернення до міжнародного права з переглядом ролі міжнародних інститутів, об’ємної юридичної та фізичної відповідальності за акт агресії і відповідних масштабних компенсацій», — написав він у Telegram.

Подоляк зазначив, що інші «плани» лише свідчать про бажання продовжити війну через заморожування, ескалацію та збереження російського агресивного режиму.

Відео дня

План Туреччини по завершенню війни: що відомо

Сьогодні газета «Нова-Європа» повідомила, що Стамбул відправив Києву та Москві новий документ з пропозицією заморозити війну в Україні.

За даними журналістів, в цьому проекті сім пунктів. Так, пропонується заморозити війну за наявною лінією фронту, гарантувати, що Україна не стане членом НАТО до 2040 року, а також провести на окупованих Росією територіях референдуми. 

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *