У ЗСУ звільнено командувачів двох напрямків — ЗМІ

фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Командувача оперативного командування «Південь» генерал-майора Андрія Ковальчука та командувача ОК «Захід» генерал-майора Сергія Літвінова звільнили з посад.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерела у Збройних силах України. Інших деталей видання не наводить.

Звільнення ЗСУ

 8 лютого стало відомо, що президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Валерія Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ. Цю посаду Залужний обіймав з 2021 року. Новим головнокомандувачем став Олександр Сирський.

Відео дня

Пізніше Зеленський погодив кандидатуру Залужного на посаду Надзвичайного і повноважного посла України в Великобританії та Північної Ірландії.

Згодом президент звільнив з посади секретаря Ради національної безпеки і оборони Олексія Данілова. На цю посаду призначили Олександра Литвиненка, а Данілов став новим послом України в Молдові. На сайті СЗР вказано, генерал-майор Литвиненко народився 27 квітня 1972 року у Києві. У 2013 році закінчив Королівський коледж оборонних наук (RCDS), Великобританія; у 2009 році — Київський національний університет ім. Тараса Шевченка за спеціальністю «правознавство» у 1994 році — Інститут криптографії, зв’язку і інформатики Академії ФСК РФ за спеціальністю «прикладна математика» (люстраційну перевірку пройшов у 2015 році).

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *