Як правильно вирощувати магнолію в саду

Великі ароматні біло-рожеві квіти магнолії щовесни притягують погляди у парках і ботанічних садах! Ці дивовижні кущі мають глянцеве темно-зелене листя та великі, екзотичні на вигляд гілки, які роблять рослину окрасою саду у будь-який сезон, навіть коли цвітіння завершиться. Дізнатися більше про посадку та догляд за магнолією – це чудовий рецепт, якщо хочете насолоджуватися цією рослиною у власному саду.

Придбати кущі магнолії для окраси свого ландшафтного дизайну можна за посиланням. Садовий центр Greensad пропонує різні види цієї рослини з квітами рожевого, блідо-жовтого та іншого кольорів.

Що треба знати про магнолію

Налічується понад 200 видів магнолії. Переважно це кущі або дерева висотою 2-3 метри, хоча деякі види виростають на 10 і більше метрів. У дикій природі рослина росте у Північній та Центральній Америці, Східній Азії, Гімалаях. Залежно від виду, вона буває вічнозеленою або листяною.

Серед труднощів вирощування магнолії – догляд за листям, яке постійно опадає. Багато садівників зрізають нижні гілки куща для полегшення скошування трави під ним. Однак можна скористатися цими особливостями рослини – тінь куща та скупчення опалого листя перешкоджає росту трави, а перегниваючи, листя забезпечить удобрення для ґрунту. Для вирощування краще обирати рослини від місцевих постачальників, щоб переконатися, що сорт годиться для вашого регіону.

Як доглядати за кущем магнолії

Посадку магнолії найкраще проводити у вологому слабокислому ґрунті, який підживлений компостом або зігнилим листям, що дозволить рослині добре прийнятися. Потрібно поливати магнолію, щоб ґрунт навколо стовбура залишався вологим. Особливо важливо підтримувати молоді дерева поливанням до тих пір, поки вони не укріпляться. Удобрювати варто навесні, коли почнуть з’являтися квіткові бруньки.

Щоб виростити здорову магнолію, потрібно постійно доглядати за газоном. Користуючись газонокосаркою, постарайтеся робити так, щоб трава відлітала від куща, тримайте техніку на відстані, щоб не пошкодити гілки. Кора та деревина магнолії легко пошкоджуються, а отримані ураження стають ціллю для комах та хвороб.

Обрізка – ще один важливий елемент догляду за магнолією. Рани на деревині загоюються повільно, тому зводьте обрізку до мінімуму. Просто заберіть пошкоджені гілки. Краще це робити, коли кущ перецвіте.

З правильним доглядом кущ магнолії стане зіркою вашого саду! Будьте уважним, докладіть зусиль до вирощування і насолоджуйтеся неймовірним цвітінням щовесни!

(Еще нет голосов, оставьте первым)