Убивство Фаріон у Львові: експерт назвав дві найімовірніші версії

Ірину Фаріон убили, злочинець поки що на волі / скріншот

Найімовірнішими версіями вбивства Ірини Фаріон можуть бути або російський слід, або особиста неприязнь. Таку думку висловив виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень Пента Олександр Леонов в інтерв’ю Radio NV.

«Будемо чесними, Ірина Фаріон хоч і критикувала дуже багатьох політиків, але все ж таки це відбувалося протягом років. І до цього не було жодних ексцесів. Тобто щонайменше для українського політикуму це не характерно. Це не було реакцією з боку саме українського політикуму», — вважає він.

На думку експерта, якщо йдеться про її політичну діяльність, то за вбивством стоїть або Росія, або хтось, хто їй симпатизує:

Відео дня

«Як би нам не хотілося, але на превеликий жаль, люди, які симпатизують Росії і готові щось робити, щоб продемонструвати цю симпатію, залишилися в Україні. Ми не можемо це ігнорувати».

При цьому Леонов додав, що росіяни вже використовують убивство Фаріон, щоб просувати свої пропагандистські тези:

«По-перше, вони раді, що людину, яка дуже радикально відстоювала позицію української мови, вбито. І це, на думку росіян, доводить, що в Україні виступають проти українізації, виступають проти української мови. Власне кажучи, така спотворена логіка, але її проштовхують. Особливо використовують нещодавній скандал, коли Ірина Фаріон зачепилася з військовими з приводу мови, був конфлікт. І хочуть нав’язати, що це військові зробили… Тому ми маємо дуже обережно ставитися до версій. Тому що, очевидно, що це вигідно Росії. Взагалі будь-яка ситуація, яка послаблює Україну, Росії вигідна».

Убивство Фаріон — актуальні новини

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський повідомив, що під час розслідування вбивства Ірини Фаріон 19 липня триває опитування свідків, відпрацьовують усі доступні камери спостереження та проводять обстеження території кількох районів Львова:

«Зранку вже були нові доповіді міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка та керівника Служби безпеки України Василя Малюка щодо розслідування вбивства Ірини Фаріон».

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *