Удар по аеродрому «Липецьк»: з’явилися супутникові знімки наслідків

Фото: аеродром «Липецьк-2» (росЗМІ) Автор: Тетяна Степанова

В ніч на 9 серпня Україна завдала потужного удару по російському військовому аеродрому «Липецьк-2». У мережі з’явилися супутникові знімки наслідків атаки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на «Схеми».

Згідно зі супутниковими знімками Planet Labs, низка приміщень аеродрому, які могли використовуватися як склади — повністю зруйновані, а на території, ймовірно, тривала масштабна пожежа.


Удар по аеродрому "Липецьк": з'явилися супутникові знімки наслідків

На землі також видні дві вирви, що може бути наслідком влучання ракет або безпілотників, які українські війська використали для завдання ударів.


Удар по аеродрому "Липецьк": з'явилися супутникові знімки наслідків


Удар по аеродрому "Липецьк": з'явилися супутникові знімки наслідків

Удар по аеродрому «Липецьк»

Нагадаємо, в ніч на 9 серпня Служба безпеки України у співпраці зі Збройними силами України та Силами спеціальних операцій завдали потужного удару по російському військовому аеродрому «Липецьк-2».

За даними джерел, на аеродромі перебувало кілька десятків винищувачів, вертольоти та склади з понад 700 керованими авіабомбами.

Атака українських дронів спричинила потужний вибух, який викликав ланцюгову детонацію і масштабну пожежу на значній частині аеродрому. Місцева влада підтвердила факт детонації та оголосила евакуацію мешканців прилеглих населених пунктів.

Як повідомили у Генштабі ЗСУ, внаслідок атаки на російський аеродром були уражені склади з КАБами та кілька інших важливих об’єктів у районі летовища. На місці удару виникла сильна пожежа, було зафіксовано кілька джерел загоряння та багаторазову детонацію.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *