Удар по «Новій пошті» у Харкові: загинув водій вантажівки, постраждалих — вже 10

У Харкові внаслідок удару російською авіаційною ракетою по відділенню «Нової пошти» загинув водій вантажівки, постраждали 10 осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція.

"Сьогодні близько 16:30 військові РФ завдали авіаудари по Харкову. Авіабомба влучила в термінал пошти, розташований в житловому районі. Знищено близько десяти автомобілів, які знаходилися під загрузкою", — ідеться у повідомленні.

За словами начальника ГУНП в Харківській області Володимира Тимошка, на момент влучання ворожого боєприпасу в приміщенні «Нової пошти» могло знаходитися приблизно дев’ять людей.

"Загинув 38-річний водій, тіло дуже понівечене, тому для ідентифікації загиблого буде проводитися ДНК-дослідження. Серед десяти поранених водії та працівники пошти, а також восьмимісячна дитина, з якою гуляли батьки — від вибухової хвилі дитина упала на тротуар", — зазначили у поліції.

Наразі на місці події працюють слідчі, криміналісти та вибухотехніки. Фахівці з’ясовують тип боєприпасу, яким було вражено об’єкт цивільної інфраструктури.

За фактом порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, пов’язані з умисним вбивством) Кримінального кодексу України.

Як у Фейсбуці повідомила компанія "Нова пошта", всі працівники зміни були у бомбосховищі і не постраждали. Але є постраждалі серед населення, а також водіїв вантажівок. 

Горять сім вантажних автомобілів. Термінал пошкоджено.

Своєю чергою ДСНС повідомила у Фейсбуці про ліквідацію пожежі на місці російського ракетного удару по терміналу "Нової пошти".

"Сьогодні вдень ворог завдав авіаційного удару по території відділення "Нової пошти". В результаті обстрілу частково пошкоджена будівля. Крім того, сталася пожежа на площі 200 кв.м", — ідеться у повідомленні. 

Горіло вісім вантажних автомобілей. Також пошкоджено шість вантажівок, три виробничо-складські будівлі та медичний заклад.

За попередніми даними одна людина загинула та 10 постраждало, з них одна 8-місячна дитина.

До ліквідації наслідків ворожого удару залучено 9 одиниць техніки ДСНС та 55 рятувальників. 

О 18:00 пожежа ліквідована.

Як повідомляв Укрінформ, керована авіабомба влучила в цивільне підприємство у Харкові. Раніше було відомо про дев’ятьох постраждалих та одного загиблого.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *