Угорщина більше не впливатиме на розширення ЄС: у Будапешті обурилися

Угорщина більше не впливатиме на розширення ЄС, у Будапешті обурилися / Колаж УНІАН, скріншоти

Лицемірство Брюсселя навколо розширення ЄС вражає, і президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн «є частиною цього». Про це, цитуючи главу МЗС Угорщини Петера Сіярто, написав у соцмережі Х речник уряду Угорщини Золтан Ковач.

Він зазначив, що це була реакція Сіярто на рішення фон дер Ляєн забрати в угорського комісара Олівера Варгеї портфель комісара з питань розширення ЄС. В Угорщині, зокрема, зазначають, що країни Західних Балкан чекали на членство в ЄС більше 14 років, «і за зачиненими дверима багато лідерів ЄС виступають проти розширення, незважаючи на підтримку громадськості».

«Рішення фон дер Ляєн чітко показує, що вона є частиною цього лицемірства, гарантуючи, що портфель розширення не перейде до Угорщини, яка виступає за розширення», – додав речник із посиланням на слова Сіярто.

Водночас він додав, що «незважаючи на невдачі, Угорщина залишається відданою підтримці вступу країн Західних Балкан до ЄС, і міністр підкреслив, що боротьба за справедливе розширення триватиме».

Угорщина і Євросоюз — останні новини

Громадяни Угорщини висловились проти вступу України в Євросоюз. Такі результати показало опитування аналітичного центру Policy Solutions.

Так, минулого року більшість угорців позитивно ставились до можливого вступу нових членів, а цьогоріч лише 45% опитаних схвалили вступ Чорногорії – країни з найбільшою підтримкою серед угорців. Найменше ж угорці схвалюють приєднання України до ЄС — 61% висловились проти членства України.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Без «Таурусів» і дозволу бити по РФ: Берлін і Лондон пообіцяли підтримку «доки потрібно»
  • З’їзд міністрів Єврозони у Будапешті під загрозою, деякі країни оголосили бойкот, — ЗМІ
  • Орбан розповів про стосунки із Зеленським після поїздки до Москви
  • www.unian.ua

    Leave a Comment

    Добавить комментарий

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *