Україна збиває 35% російських «Шахедів» з ПЗРК – Зеленський

Зеленський, фото: ОП

Президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна збиває 35% усіх російських «Шахедів» із переносних зенітно-ракетних комплексів.

Пряма мова: «Ми використовуємо різні види ПЗРК на полі бою. 35% усіх «Шахедів», ось вам наша аналітика, і вона точна, тому що ми побудували цифровий майданчик.

Усіх «Шахедів», усіх дронів, які Росія використовувала по нас, по нашій цивільній інфраструктурі, 35% ми збили з ПЗРК».

Деталі: Президент зазначив, що в Україні є дефіцит артилерії. Також є складність із FPV-дронами, тому що Україні їх потрібно дуже багато.

За його словами, Україна, попри розвиток власного виробництва боєприпасів, залежить від імпорту і від допомоги партнерів. Він відзначив, що навіть виробництво у Європі не закриває потреб України.

Зеленський додав, що в Україні є системи ППО Patriot, проте їх дуже недостатньо, «але, слава Богу, реальність більш позитивна, ніж офіційна інформація». Зокрема, на панелі звучала інформація щодо 4 систем Patriot: «І тут слава Богу і нашим командам, і нашим партнерам. Partiot, перш за все, або IRIS-T, або інші наші системи, HAWKS, і так далі, вони всі працюють, і важливо, щоб вони працювали з ракетами. Ракет постійно недостатньо».

www.pravda.com.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *