Україна ніколи не хотіла цієї війни: Зеленський зробив заяву на Саміті миру (відео)

Зеленський розповів про формулу миру / скріншот

Україна ніколи не хотіла цієї війни. Єдиний, хто її хотів, — це Путін. Таку заяву на Глобальному саміті миру у Швейцарії зробив президент України Володимир Зеленський.

«Але в будь-якому разі мир сильніший. Саме тому народилася формула миру, формула єднання світової більшості заради миру задля ефективності цілей, принципів та статутів ООН, міжнародного права, а отже — і глобальної безпеки», — зазначив він.

Заявление Зеленского на Саммите мира 15 июня

Напередодні саміту Зеленський заявляв, що світ має поставити на місце Путіна всіма економічними та політичними можливостями:

«Він буде діяти, як Гітлер. Ви це побачите… Зараз йому потрібно більше країн на свій бік, як було з Гітлером… Він буде це робити, тільки дайте йому невеликий успіх — і він піде далі. Він саме такою радикальною нацистською теорією сьогодні тримає своє суспільство. Він дуже небезпечний. Вважаю, що його вже сьогодні треба поставити на місце всіма можливостями».

Чи можливі переговори з Росією — актуальне

Нагадаємо, голова Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Україна і партнери шукають можливість запрошення Росії на другу Мирну конференцію, якщо буде готовий «спільний план»:

«Ми покажемо, що українці — жертви російської агресії, але сильна і героїчна нація. Ми покажемо, що можна і потрібно вирішувати цю проблему відкрито, за одним столом. Не під столом, не шляхом якихось таємних переговорів. Ніякого компромісу з незалежністю, ніякого компромісу з суверенітетом і територіальною цілісністю».

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *