«Укрпошта» змінює тарифи з 1 жовтня: на які послуги зросте ціна

Вартість знаків поштової оплати зміниться з 1 жовтня (фото: facebook.com/ukrposhta) Автор: Ірина Костенко

З 1 жовтня 2024 року національний оператор поштового зв’язку — «Укрпошта» — змінює вартість знаків поштової оплати (поштових марок, маркованих конвертів і карток).

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на прес-службу АТ «Укрпошта».

Вартість знаків поштової оплати

Нещодавно «Укрпошта» повідомила користувачів послуг поштового зв’язку та філателістів про новий порядок продажу знаків поштової оплати.

«З 1 жовтня 2024 року, відповідно до змін Податкового кодексу України, знаки поштової оплати (поштові марки, марковані конверти та картки) продаватимуться з урахуванням податку на додану вартість (ПДВ) за ставкою 20%», — уточнили у прес-службі оператора.

У компанії розповіли також про види продукції та відповідність літерного номіналу поштової марки тарифу на послуги поштового зв’язку/грошовому еквіваленту:

  • U — пересилання внутрішнього простого листа без оголошеної цінності масою до 50 грамів — 18,00 грн
  • F, M — пересилання внутрішнього реєстрованого листа без оголошеної цінності масою до 50 грамів, простого листа без оголошеної цінності масою понад 50 грамів (до 250 грамів включно) — 36,00 грн
  • A, G — пересилання поштової картки масою до 20 грамів включно до іноземних держав — 1,00$ США без ПДВ (за курсом Національного банку України +20% ПДВ)
  • N, W — пересилання непріоритетного листа масою до 50 грамів включно до іноземних держав — 1,50$ США без ПДВ (за курсом НБУ +20% ПДВ)
  • P — доплатна марка — 5,00$ США (за курсом НБУ +20% ПДВ)

При цьому вартість конвертів різних форматів із маркою є такою:

  • маркований конверт форматів C6, DL з маркою U, V — 21,60 грн
  • маркований конверт форматів C6, DL з маркою F — 39,60 грн
  • маркований конверт формату C5 з маркою М — 40,80 грн

Оплата за посилки

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що з 30 серпня «Укрпошта» припинила приймати для пересилання відправлення з переказом післяплати готівкою, якщо відправниками є фізичні особи-підприємці (ФОП).

Згідно зі змінами, які НБУ вніс до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, перекази післяплати можуть бути виплачені лише на картку або поточний рахунок ФОП.

Читайте також, як в Україні змінили правила пересилання продуктів поштою.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *