Уряд провів позачергове засідання — виділив 470 мільйонів на теплопостачання Бурштина і Добротвора

Кабінет міністрів на позачерговому засіданні виділив понад 470 млн грн на забезпечення резервного теплопостачання Бурштина Івано-Франківської області та Добротвора на Львівщині.

Про це у Телеграмі повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає Укрінформ. 

«На позачерговому засіданні виділили понад 470 млн грн на забезпечення резервного теплопостачання двох населених пунктів. Ідеться про Бурштин на Івано-Франківщині та Добротвір на Львівщині», – поінформував Шмигаль.

Він нагадав, що внаслідок масштабних ракетних ударів у цих містах було суттєво пошкоджено єдиних виробників тепла для житлових будинків та закладів соціальної сфери.

"Аби забезпечити належне проходження опалювального сезону виділяємо кошти з резервного фонду, за які місцева влада зможе закупити й встановити додаткове енергетичне обладнання", — зазначив Прем'єр-міністр.

Своєю чергою начальниця Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук зазначила, що для Бурштина передбачається 200 млн грн.

Як повідомлялося, Бурштинська ТЕС після російських атак не підлягає відновленню.

Івано-Франківська ОВА просила 200 млн грн з держбюджету на придбання двох котелень потужністю по 10 МВат для Бурштинської громади.

Бурштинська теплова електростанція розташована біля міста Бурштин (Івано-Франківська область) на перетині ліній електропередач, що з'єднують Україну з Угорщиною, Румунією, Словаччиною.

Фото: КМУ

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *