З 7 квітня до Вінницької ЦРЛ переведуть усіх хворих на COVID-19, що перебувають в інших медзакладах

З вівторка, 7 квітня, Вінницька центральна районна лікарня функціонуватиме, як інфекційна зі збереженням профілів. В лікарню планують перевести всіх пацієнтів з COVID-19, які зараз знаходяться в інших закладах. Про це сьогодні, 6 квітня, на брифінгу повідомив голова Вінницької ОДА Владислав Скальський.

За його словами, до Вінницької ЦРЛ переведутьтиусіх пацієнтів, які наразі перебувають в інших закладах, в тому числі в старому окремо стоячому інфекційному відділенні Вінницької ЦРЛ. Натомість у старому будинку мають створити блок господарчих потреб, де встановлять пральні машини та сушарки, які були надані благодійниками та волонтерами.

Нині у Вінницькій ЦРЛ відпрацьовуються відповідні додаткові заходи: встановлюють шлюзи між “чистими” та “брудними” зонами, створюють нові маршрути пацієнта по кожному відділенню, здійснюють розведення централізованого кисню там, де це можливо і де необхідно, накопичують додаткові апарати штучної вентиляції легень та інше обладнання, що буде використовуватись для інтенсивної терапії пацієнтів з коронавірусною хворобою, забезпечують побутові умов для медичних працівників, які будуть працювати вахтовим методом тощо.

Голова ОДА зазначив, що усі відділення Вінницької ЦРЛ будуть фактично інфекційними, але зі збереженням ліжок по хірургічному, акушерському, педіатричному, терапевтичному, неврологічному профілях.

“Окремої уваги потребує питання енергозабезпечення. Лікарня має два незалежних джерела постійного енергопостачання та дизель-генератор, який буде посилено додатковим генератором, що буде поставлений найближчим часом”, – розповів В.Скальський.

Загалом у лікувальних закладах Вінниччини, за даними ОДА, нині створено 524 стаціонарних ліжка першої хвилі, пристосованих для інфекційних хворих, 57 ліжок зайняті особами з підозрою на коронавірус, 175 ліжок зайняті всіма інфекційними хворими.

(Еще нет голосов, оставьте первым)