З німецького міста Грефен привезли допомогу для медзакладів Прикарпаття та Дніпра

Ексклюзив Доброчинці з німецького міста Грефен привезли допомогу для медзакладів Прикарпаття та Дніпра.

Про це в Івано-Франківську кореспонденту Укрінформу розповів доброчинець Клаус Оверфельд з Німеччини.

«Два роки тому я почав возити допомогу від організації «Грефен допомагає Україні». Її фінансують жертводавці. Найперше, ми привезли медикаменти. Вже в другій вантажівці було обладнання для медичних закладів – лампи для операційних, апаратура, інструменти. Ось зараз я маю у вантажівці обладнання для діагностики серця, легень… Усе це я везу у Дніпро, там допомогу розподілять для медзакладів», — розповів Оверфельд.

Він запевняє, що у Грефені його підтримують багато співвітчизників. Сам він вже пенсіонер і міг би відпочивати, але бажання допомогти українцям, які гинуть та страждають під обстрілами російських військ, його не залишає.

«У грудні 2023 року ми відправляли вантажівку і оплата за неї коштувала 2 тисячі євро. Але шість тижнів тому ця оплата зросла утричі, тепер коштує 6 тисяч євро, бо польські фермери перекрили кордон і водії вантажівок змушені довший час стояти…. Тому транспортування допомоги стало утричі дорожчим», — констатує Оверфельд .

Цього разу він здолає 7 тисяч кілометрів, аби приїхати в Україну і повернутись додому. В Івано-Франківській області зупинився, аби побачити реабілітаційний центр «Тепло крилатої душі», якому допомагає від початку його створення.

Разом з ним приїхав Бас Педдеморс — активіст організації «Грефен допомагає Україні».

«Вперше ми привезли в Україну допомогу ще на початку війни. Тоді в машині, в якій везли потрібні речі, назад до Німеччини забирали українців, які втікали від російських ракет», — сказав Педдеморс.

Він повідомив, що таких рейсів було кілька. Окрім гуманітарної допомоги німецькі доброчинці передали два авто українським військовим. А нині родина Баса опікується українськими біженцями у Нідерландах.

Як повідомляло агентство, мати загиблого льотчика на кошти з компенсації облаштувала оздоровчий центр на Прикарпатті.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *