З України видворили засудженого за шпигунство китайського вченого

Фото: Нацполіція

Засудженого за шпигунство у сфері ВПК громадянина Китаю після звільнення з виправного закладу депортували з України.

Дослівно: «Громадянин Китайської Народної Республіки був ув’язнений за вчинення злочину проти основ національної безпеки України. Після закінчення строку покарання запорізькі правоохоронці видворили чоловіка до країни походження».

Деталі: Повідомляється, що 48-річний громадянин КНР з науковим званням доктора технічних наук до приїзду в Україну працював у воєнній промисловій корпорації, що спеціалізувалася на виробництві озброєння, а також у науково-дослідному інституті сучасної хімії.

На початку 2017 року він приїхав до України та здійснював розвідувальну діяльність під прикриттям офіційного науково-технічного співробітництва між країнами.

Зокрема, у Дніпропетровській області він намагався схилити до співпраці групу українських вчених. Проте під час спроби за гроші отримати таємні розробки у ракетно-космічній галузі шпигуна затримали працівники СБУ.

Суд визнав обвинуваченого винним у скоєнні злочину, та призначив йому термін ув’язнення на території України. Покарання засуджений відбував у виправних колоніях на Дніпропетровщині, а потім — на Запоріжжі.

Напередодні звільнення громадянина Китаю з виправного закладу, було прийняте рішення про видворення шпигуна за межі України.

Правоохоронці доправили громадянина КНР до пункту пропуску «Маяки-Удобне-Паланка» в Одеській області та передали представникам прикордонної служби для подальшого відправлення до країни походження.

Найближчі 5 років йому заборонено в’їзд на територію України.

www.pravda.com.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *