Загарбники у «ДНР» оголосила про призов чоловіків

У «ДНР» видано указ про призов чоловіків на військову службу, найімовірніше на окупованій території, зокрема у Маріуполі, загарбники почнуть мобілізацію.

Про це у Телеграмі повідомляє міська рада українського Маріуполя, передає Укрінформ.

«В окупованому Маріуполі можуть почати мобілізувати чоловіків. Пушилін (ватажок «ДНР» — ред.) видав указ про призов. Згідно з документом, який розмістили місцеві ресурси, до 1 квітня мають бути створені призовні комісії. Під призов підпадають чоловіки 1994-2006 років народження», — йдеться у повідомленні.

Міськрада опублікувала скрін цього «указу», в якому також йдеться, що при цьому окупаційні місцеві адміністрації мають посприяти військовим комісаріатам та «взяти під особистий контроль виконання завдання з призову громадян». 

«Можна припустити, що під так званим призовом окупанти розпочнуть справжню мобілізацію на захоплених територіях. Росіяни хочуть кидати українських чоловіків на фронт вмирати за Путіна», — висловлюють думку в міській раді.

Як повідомлялося, загарбники на захоплених українських територіях примушували і примушують населення отримувати російське громадянство. Потім залучають чоловіків різними обманними шляхами до свого війська і кидають на фронт проти ЗСУ.

Загарбники також перетворюють Маріуполь та навколишні селища на військово-логістичний хаб.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *