Загрожує «ядерним Армагеддоном»: лідер країни НАТО — про дозвіл Києву бити по території РФ

Президент Болгарії Румен Радев називає дозвіл Києву бити по території РФ загрозою «ядерного Армагеддону» / фото European Union

Президент Болгарії Румен Радев звинувачує НАТО в участі Росії у війні в Україні та в тому, що це загрожує «ескалацією» та «ядерним Армагеддоном». Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Зазначається, що заява Радєва збіглась у часі з висловлюваннями чиновників Кремля про те, що НАТО винно в тому, що Росія розв’язала війну в Україні, і що конфлікт веде до ядерної ескалації.

Видання нагадує, що слова Радєва прозвучали після того, як деякі країни-члени НАТО дали Україні дозвіл на використання своєї зброї на території Росії. Поки що цього не було зроблено, хоча деякі країни повідомили, що ніколи не вводили таких обмежень. Рішення було прийнято після того, як останніми тижнями Росія почала новий наступ на Харків.

Відео дня

«З рішенням дозволити атаку західною зброєю вглиб Росії та з формалізацією відправки радників та інструкторів на саму лінію фронту ці червоні лінії вже перетнуті, і, на жаль, наші політики стають частиною таких неадекватних рішень з усіма витікаючими наслідками», — сказав Радєв.

Він також озвучив свою позицію щодо відправки військ на фронт в Україні. ЗМІ нагадує, що минулого тижня Радєв відвідав Угорщину, під час візиту він та його угорський колега Тамаш Шуйок виступили проти введення військ в Україну. Згодом в.о. прем’єр-міністра Дімітар Главчев заявив, що ця тема взагалі не стоїть на порядку денному.

Радєв заявив, що ніколи не стверджував, що Болгарія вирішила направити свої війська в Україну.

«Наші так звані євроатлантичні — боягузи і не здатні самостійно прийняти таке рішення, бо знають, що будуть відлучені, відкинуті суспільством», — сказав він.

Відносини України та Болгарії — останні новини

У березні Болгарія відправила Україні перші 30 вагонів із бронетранспортерами. Міністр оборони країни високо оцінив самовідданість 240 військовослужбовців, які брали участь в операції.

Тодор Тагарев високо оцінив самовідданість 240 військовослужбовців, які брали участь в операції, витрати на яку перевищили 170 000 левів (87 000 євро).

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Кулеба: ЗСУ незабаром отримають перші снаряди за планом Чехії
  • Rheinmetall побудує в Україні чотири збройові заводи, — Le Monde
  • Пентагон визначився з пріоритетами щодо озброєння України: що пропонує Міноборони США
  • www.unian.ua

    Leave a Comment

    Добавить комментарий

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *