Захід розуміє, що Росію буде руйнувати її внутрішня ситуація, — політолог

Політолог вважає, що поки йде війна, Україна має знищувати якомога більше військового потенціалу РФ / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Росію буде руйнувати її внутрішня ситуація всередині країни. Водночас Захід буде намагатися перешкодити російському диктатору Володимиру Путіну «розгромити Україну». Про це заявив доктор політичних наук Максим Розумний в ефірі «Еспресо».

«Схоже на те, що Захід не дасть Путіну розгромити Україну. Вони будуть намагатися перешкодити такому варіанту. Але те, на що ми розраховуємо: реванш, перемога і все інше… І тут я не звинувачую Захід у цинізмі чи злих намірах. Справа в тому, що вони розуміють, що Росію буде руйнувати її внутрішня ситуація», — зазначив політолог. 

За його словами, внутрішня ситуація в Росії після закінчення війни стане набагато гіршою. 

Відео дня

«…тому що окрім соціально-економічних і всіляких інших наслідків постане питання: «А навіщо було?» І коли в цій ситуації російський обиватель запитає: «А навіщо було?» Путін може сказати: «Ну, зате ми захистили Донбас, ми вийшли на адміністративний кордон Донецької області, Луганської». І все, для такої великої країни, такі великі втрати, а Росія відчує, де вона опинилася за ці три роки буквально, це виправдання дуже слабеньке. І на Заході на це більше розраховують, ніж на Українські сили», — зауважив Розумний. 

Експерт підкреслив, що завданням України є знищення якомога більше військового, виробничого, індустріального, логістичного потенціалу РФ.

«Що ми можемо, і що є, я думаю, раціональним аргументом: поки йде війна, ми можемо знищити якомога більше військового потенціалу Росії. І тому, я думаю, цей аргумент набагато більший. І виробничого (потенціалу, — ред.), індустріального, логістичного. Це те, що буде вже потім загрожувати Заходу, вже після війни. Тому, чим більше ми його знищимо, чим більше нам дадуть зброї, тим краще. Такою мовою, раціонально, мені здається, треба говорити», — пояснив політолог. 

Війна в Україні — останні новини

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що перехід до «Плану Б» для нашої держави відбудеться тоді, якщо політика США щодо військової допомоги зміниться після президентських виборів. Водночас він не знає, якими саме можуть бути ці зміни в американській політиці, оскільки результат таких виборів неможливо передбачити завчасно.

Водночас міністр оборони України Рустем Умєров пообіцяв зробити «дуже погані речі», якщо йому хтось запропонує обміняти окуповані території України на членство в НАТО. За його словами, він особисто не чув, щоб західні країни пропонували Україні членство в НАТО в обмін на території.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *