Захистити від Трампа: The Times розкрила зміст «плану перемоги» Зеленського

Зеленський тиснутиме на Байдена для отримання гарантій безпеки / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський закличе США до гарантій безпеки, щоб адміністрація Дональда Трампа в разі його перемоги на виборах не змусила Україну укласти невигідну мирну угоду.

Він вирушить на Генеральну Асамблею ООН у Нью-Йорку, а потім до Вашингтона, щоб представити «план перемоги», покликаний змусити Росію почати переговори з Україною, пише видання The Times.

«Зеленський хоче «захистити від Трампа» американську підтримку Україні. Заклик Зеленського до гарантій безпеки підкреслює, що Україна не може бути прийнята в НАТО та інші міжнародні альянси, зокрема, через розбіжності між союзниками», — ідеться в статті.

Відео дня

Один із західних дипломатів, які брали участь у дискусіях, зазначив, що американські президентські вибори мають велике значення не тільки для України.

«Для Путіна результат виборів буде найважливішим елементом у його власних розрахунках… Якщо росіяни дійдуть висновку, що у Вашингтоні є уряд, який має намір продовжувати підтримувати Україну, це, безумовно, змінить їхнє ставлення до можливих переговорів. Але якщо у них виникне відчуття, що це Дональд Трамп, який, можливо, пропонує їм дешевий вихід, то на цьому все і закінчиться», — сказав дипломат.

Стверджується, що план Зеленського складається з чотирьох ключових пунктів:

  • Прохання про надання західних гарантій безпеки на кшталт пакту про взаємну оборону під час вступу до НАТО.
  • Продовження операції в Курській області Росії як територіального козиря.
  • Прохання про надання «специфічного» сучасного озброєння.
  • Міжнародна фінансова допомога для зруйнованої економіки України.
  • Зазначається, що Байден навряд чи оголосить, що дасть Україні дозвіл на використання ракет великої дальності, включно з британськими Storm Shadow, на російській території.

    «Це справді британо-американське рішення», — сказав дипломат із третьої країни, що представляє НАТО. Але, попередив він, «рівень загрози з боку росіян і Путіна ніколи не був таким сильним. І головна проблема в тому, що ми не знаємо, де справжні червоні лінії».

    Один натівський дипломат визнав, що будь-які переговори будуть «дуже, дуже, дуже складними і болючими для України».

    «Ясно, що українці не зможуть витіснити росіян зі своєї країни», — сказав дипломат. Але заморожування війни на нинішніх лініях фронту, як запропонував Венс, і примус України залишатися позаблоковою «було б катастрофічним результатом», сказав дипломат.

    «Це точно не може бути основою для переговорів», — додав він.

    Війна в Україні — можливість переговорів із РФ

    Останнім часом стали частіше лунати заяви про можливі переговори між Україною та РФ. Президент Володимир Зеленський пояснив, чому став більш відкритим у цьому питанні.

    За його словами, справа не в прагненні України до справедливої перемоги, а в тому, що Кремль взагалі не має бажання припиняти бойові дії на будь-яких розумних умовах.

    www.unian.ua

    Leave a Comment

    Добавить комментарий

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *