Заява Байдена про неготовність України до членства в НАТО: у дипмісії США при Альянсі зробили важливе уточнення

Президент США Джо Байден / Фото: Associated Press

Після Вільнюського саміту НАТО американський лідер наголошував, що членство України – радше питання часу, аніж вірогідності загалом.

У представництві США при Північноатлантичному альянсі наголосили, що майбутнє України — в НАТО, з чим погодилися всі союзники. Твердження президента США про неготовність України стосується лише поточного моменту.

Про це повідомляє “Радіо Свобода” з посиланням на коментар дипмісії США.

“Президент говорив про те, що він не вірить, що Україна зараз готова до членства в НАТО, про що він неодноразово говорив раніше”, – пояснили у представництві.

Водночас американські представники при НАТО нагадали, що після Вільнюського саміту американський лідер наголошував, що членство України – радше питання часу, аніж вірогідності загалом.

«Майбутнє України в НАТО. Як казав раніше президент, «я вірю, що Україна може туди потрапити» і «справа не в тому, чи варто їй приєднуватися, чи ні. Йдеться про те, коли вони зможуть приєднатися. І вони вступлять до НАТО»… На саміті НАТО у Вільнюсі минулого року лідери Альянсу зробили кроки, щоб визнати прогрес, якого досягла Україна, водночас підкреслили необхідність подальших демократичних реформ для відповідності стандартам НАТО. Ця робота триває», – резюмували в дипмісії США.

Нагадаємо,  президент США Джо Байден в інтерв'ю часопису Time на запитання, яким буде завершення війни в Україні, сказав, що «мир виглядатиме як гарантування, що Росія ніколи не окупує Україну». Але це, на думку американського лідера, не означає вступ України до НАТО.

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *