Закон про мобілізацію передбачає новий порядок бронювання працівників

Мобілізація в Україні триває / колаж УНІАН, фото УНІАН

Щойно закон про мобілізацію буде опубліковано, уряд матиме місяць для того, щоб переглянути перелік критично важливих підприємств і визначитися з новим порядком бронювання працівників, пише «Судово-юридична газета».

Згідно з ухваленим проєктом закону, Кабінет міністрів України повинен буде в місячний термін:

  • визначити критерії, на основі яких відповідні підприємства, установи та організації будуть віднесені до критично важливих для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, а також критично важливих для забезпечення потреб ЗСУ, інших військових формувань в особливий період, а їхні працівники підлягатимуть бронюванню;
  • переглянути порядок бронювання військовозобов’язаних з урахуванням вимог цього та ухвалити відповідні нормативно-правові акти.
  • Крім того, законопроєкт передбачає бронювання для тих, хто працює «на підприємствах, в установах та організаціях, що є критично важливими для забезпечення потреб ЗСУ, інших військових формувань або функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період». Зокрема бронюванню підлягають і кінцеві бенефіціарні власники таких підприємств.

    Відео дня

    Зазначається, що відповідне бронювання (відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації) працівників підприємства мають оформляти в районному (міському) ТЦК, на території відповідальності якого вони розміщуються.

    Закон про мобілізацію ухвалено — що повідомлялося

    Нагадаємо, 11 квітня Верховна Рада України затвердила в цілому законопроєкт про мобілізацію №10449 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку».

    За ухвалення проєкту закону проголосували 283 народні депутати (за необхідних мінімум 226).

    www.unian.ua

    Leave a Comment

    Добавить комментарий

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *