Залужний зробив першу заяву як посол України в Британії

Залужний розпочав роботу на посаді посла в Британії / фото facebook.com/vzaluzhnyi

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний зробив першу заяву у якості посла України у Великій Британії. За його словами, перемога України у війні з російським агресором залишається головним пріоритетом його діяльності і діяльності посольства.

«Продовжую служити Україні. Приступив до виконання обов’язків Надзвичайного і Повноважного Посла України у Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії», – написав він у Facebook.

Залужний опублікував фото, де показано вручення копії вірчих грамот Віце-маршалу дипломатичного корпусу, акредитованого при Королівському палаці, очільниці структурного підрозділу з питань протоколу Форін Офісу Вікторії Басбі.

Відео дня

«Перемога України у війні з російським агресором залишається головним пріоритетом моєї діяльності і діяльності Посольства», – наголосив він.

Залужний став послом у Британії

Як повідомляв УНІАН, в лютому 2024 року Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ. Цю посаду він обіймав з 2021 року.

Зеленський заявив, що зміна головнокомандувача ЗСУ пов’язана з перезавантаженням військового командування. Очільник України підкреслив, що українці мають бути швидшими, упускати наявну бюрократію, оскільки «у нас немає іншого шансу».

Пізніше стало відомо, що Валерій Залужний став послом України в Великобританії. 9 травня президент Зеленський підписав відповідний указ. Британський посол у Києві Мартін Гарріс привітав Залужного з призначенням  і зазначив, що з нетерпінням чекає на спільну роботу щодо зміцнення непорушного альянсу між Україною та Великобританією.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *