Фото Запорізька пекарня «Урожай» цього року розпочала випікати паски в «чистий» четвер. Готові партії вже відправили в прифронтове Гуляйполе та Оріхів.
Про це кореспонденту Укрінформу розповів директор пекарні Олексій Пучков.
«Ми вирішили відмовитись від масового виробництва пасок, ми печемо на замовлення. А також зробили партію для мешканців прифронтових громад — Гуляйполя, Оріхова. Ми працюємо по гуманітарних контрактах з партнерами. Також ми печемо паски для військових», — розповів Пучков.
За його словами, це перший рік, коли пекарня відмовилась від масового виробництва пасок. Це пояснюють тим, що 60-70% продукції збувається через великі супермаркети, які почали самі випікати, мають власні виробництва і продають у першу чергу свій товар.
«Тому ми отримували багато непроданих пасок назад, ми — за ощадливе споживання і вирішили пекти на замовлення», — додав очільник пекарні.
«Урожай» пече паски за традиційним, майже старовинним рецептом. Весь процес займає близько 5 годин. Технолог пекарні пояснює, що печуть на опарах, не сумішах. Використовують наступальні продукти. Тож паски виходять як домашні.
Запорізькі пекарі виготовили паски для прифронтових громад та військових / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ