«Заспокоїться ситуація в регіоні»: прем’єр Грузії — про завершення війни в Україні

Іраклій Кобахідзе переконаний, що ідносини Грузії з ЄС налагодяться після завершення війни в Україні / Колаж УНІАН, скріншоти

Відносини Грузії з Європейським Союзом налагодяться після завершення війни в Україні. Про це за підсумками саміту Європейського політичного співтовариства у Великобританії заявив прем’єр-міністр країни Іраклій Кобахідзе, повідомляє NewsGeorgia.

За його словами, з учасниками саміту, зокрема, з главою європейської дипломатії Жозепом Боррелем і главою Європейської ради Шарлем Мішелем, він обговорив відносини Грузії та ЄС, питання розширення спільноти і поточний порядок денний.

«Моє загальне враження таке, що щойно в регіоні глобально зміниться і заспокоїться ситуація, ставлення до Грузії істотно зміниться. Цей процес почнеться і до того, проте багато чого залежатиме від того, коли заспокоїться політична ситуація в регіоні», — сказав політик.

Відео дня

Він пояснив, що головною умовою для стабілізації ситуації в регіоні вважає закінчення війни в Україні.

«Ми дуже сподіваємося, що максимум через рік війна в Україні завершиться, відповідно, заспокоїться ситуація в регіоні, і це позитивно відіб’ється загалом на політичній ситуації в нашому регіоні та ставленні до Грузії», — заявив Кобахідзе.

Вступ Грузії до ЄС — останні новини

Наприкінці травня парламент Грузії остаточно ухвалив так званий «закон про іноагентів». Документ викликав багатолюдні народні протести в країні, опозиція вважає його калькою зі схожого російського закону, де його використовують для придушення інакомислення.

Згодом через ухвалення закону про «іноагентів» і насильницький розгін масових акцій протесту процес євроінтеграції Грузії було призупинено.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Протести в Тбілісі: президент Грузії виступила із заявою (відео)
  • Прем’єр Грузії заявив, що «російський закон» захистить їх від «українізації»
  • У Грузії назвали умову, за якої буде скасовано «закон про іноагентів»
  • www.unian.ua

    Leave a Comment

    Добавить комментарий

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *