Збитки при будівництві доріг і соцзакладів: голова Київської ОДА просить прокуратуру перевірити дані

Голова Київської ОДА Руслан Кравченко просить прокуратуру провести всебічну перевірку інформації щодо завдання збитків на 14 млн грн під час будівництва доріг та соціальних закладів в області, які проводилися протягом 2019-2021 років.

Як передає Укрінформ, про це очільник КОДА повідомив у Фейсбуці.

За його словами, за період з 2019 по 2021 рік були виявлені порушення за результатами проведення Державною аудиторською службою України ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності департаменту регіонального розвитку КОДА протягом 1 січня 2019 – 30 червня 2023 року.

За інформацією аудиторів, порушення призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів. Зокрема, йдеться про завищення на 10 млн грн вартості та обсягу робіт, послуг, цін на матеріали, кількості використаних будматеріалів підрядними організаціями під час капітального ремонту доріг.

Ще на 4 млн грн – на об'єктах соціальної інфраструктури, зокрема, садочках, басейнах, лікарні. Загалом департамент регіонального розвитку до проведення робіт залучав 12 підрядних організацій.

Частину виявлених порушень на суму 300 тис. грн вже усунуто.

“Попри те, що виявлені порушення стосуються періоду до того, як я очолив Київську обласну державну адміністрацію, звернувся до прокуратури із заявою про вчинення кримінального правопорушення у порядку ст. 214 Кримінально-процесуального кодексу України”, — поінформував Кравченко.

Прокуратура має всебічно перевірити факти викладені у документах ДАСУ та, у разі їх підтвердження, притягнути винних до відповідальності. Йдеться як про підрядників, так і про колишніх працівників департаменту.

"Наразі вживаємо заходів і на рівні Київської ОДА", — запевнив Кравченко.

Департамент регіонального розвитку вже направив підрядникам вимогу про відшкодування завданих збитків. У разі невиконання вимоги, ДРР звертатиметься до суду. Крім того, ДРР відшкодує до обласного бюджету завищену вартість послуг з технічного нагляду за низкою об'єктів.

Кравченко наголосив, що прозорість, підзвітність та ефективність використання коштів під час будівництва є пріоритетом.

"Цього постійно вимагаю від профільного департаменту, районів, громад і всіх підрядників", — підкреслив начальник ОДА.

За словами Кравченка, щоб уникнути подібних випадків та завищення вартості структурні підрозділи КОДА підписують усі договори на проведення робіт за динамічними цінами, також проводиться експертиза проєктно-кошторисної документації.

“Під час підписання актів виконаних робіт вони фінально коригуються кошторисником і на виході не можуть перевищувати середньоринкові. Акти по завищених цінах ніхто не закриває”, — наголосив Кравченко.

Як повідомляв Укрінформ, аудитори Північного офісу Держаудитслужби виявили збитків на 19,8 млн грн при відновлювальних роботах у Бородянці Київської області.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *