Зеленська й естонська делегація відвідали прийомну родину, для якої побудували дім на Житомирщині

Фото, відео Перша леді разом із командою Фундації Олени Зеленської та естонською делегацією відвідали велику прийомну родину Мельників із Донеччини, для якої побудували дім у Житомирській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Зеленська й естонська делегація відвідали прийомну родину, для якої побудували дім на Житомирщині

Зазначається, що у межах проєкту “Адреса дитинства” за підтримки уряду Естонії через Естонський центр міжнародного розвитку (ESTDEV) родині із сімома дітьми побудували дім на Житомирщині.

Зеленська й естонська делегація відвідали прийомну родину, для якої побудували дім на Житомирщині

“Відвідання таких родин особисто мене завжди надихає. Адже попри війну, втрату свого рідного дому, звичного кола спілкування ці родини з величезною кількістю дітей мають неосяжний оптимізм і продовжують мріяти. А це — найголовніше. Рада, що моя Фундація дає таким родинам простір для мрій, а не лише простір у вигляді нових квадратних метрів”, — зазначила Зеленська.

Відео: Офіс президента

Вона зауважила, що майже два роки родина з прийомними дітьми була вимушена шукати, де жити.

“Підтримка України — наш основний пріоритет, і завершення будівництва сімейного будинку є важливою віхою, яка чітко демонструє, що ми виконуємо свої обіцянки. Ми продовжимо робити свій внесок у безпечне майбутнє України та українських дітей. Усі кроки, які ми здійснюємо для України, приведуть до переможного завершення війни”, – наголосив міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна.

Новий дім повністю інклюзивний, енергоефективний і має укриття. У ньому встановлені тепловий насос і дизельний генератор. Усередині є побутова техніка, меблі, посуд, п’ять кімнат для дітей і окрема кімната для батьків.

Співпраця Фундації Олени Зеленської з урядом Естонії та Естонським центром міжнародного розвитку (ESTDEV) розпочалася рік тому. Саме тоді Естонія долучилася до проєкту “Адреса дитинства”.

“Сім’я Мельників стала восьмою великою прийомною родиною, яка в межах цього проєкту отримала новий дім. Цього року планують звести ще 10 будинків”, — додали в ОП.

Як повідомляв Укрінформ, за сприяння Благодійного фонду Зеленської на Стрийщині відкрили будинок сімейного типу, де проживає родина, яка, рятуючись від війни, переїхала у Львівську область з Дніпропетровської області.

Фото: Офіс президента

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *