Зеленський: Іран відкрито постачає зброю в Росію

Зеленський зробив заяву щодо постачання зброї Росії / фото president.gov.ua

Іран відкрито постачає зброю в Російську Федерацію. Як передає кореспондент УНІАН, про це президент України Володимир Зеленський заявив у Брюсселі на спільній пресконференції з прем’єр-міністром Бельгії Александром Де Кроо.

Глава держави наголосив, що сьогодні Росія у війні проти України не сама.

«Йде постачання, вже відкрите постачання зброї від Ірану. Не тільки дронів, але й ракет. Іде постачання артилерійських снарядів і ракет від Північної Кореї тощо. І є деякі речі, про які ми публічно сьогодні не говоримо. але ми бачимо це постачання. Ми бачимо від наших розвідок і не говоримо, поки не буде фактів на 100% щодо постачання від тієї чи іншої держави російському злу», — наголосив Зеленський.

Відео дня

При цьому, він сказав, що Україна хоче, аби війна завершилася справедливо — обов’язковою перемогою над Росією.

«Передовсім, якщо ми хочемо справедливості, а Україна як демократична держава вимагає цього від демократичного світу, то обов’язково Україна повинна перемогти. Але, я хочу без гучних заяв: складно перемагати тільки зброєю. Україна дуже хоче, аби війна закінчилася якомога швидше, але справедливо — справедливим миром. А зброя потрібна для того, аби нас не зруйнували вщент, для того, щоби нас не окупували», — наголосив Зеленський.

За його словами, Росія цього хоче від початку повномаштабної агресії: «Нам треба відбиватися від цього зла».

Президент додав, що Україна вдячна за рішення Бельгії надати Україні 30 винищувачів F-16 до 2028 року, і хоче, аби такі рішення ухвалювали й інші країни. Водночас, як сказав президент, паралельно треба йти дипломатичним шляхом.

Новина доповнюється… 

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *