Зеленський не виключив, що Путіна запросять на наступний Саміт миру

Зеленський не виключив, що Путіна запросять на наступний Саміт миру / колаж УНІАН, фото УНІАН, GettyImages

Президент України Володимир Зеленський не виключив, що Путіна запросять на наступний Саміт миру. Про це він сказав в інтерв’ю Bloomberg, яке вийшло ввечері 3 липня.

Водночас, сказав Зеленський, якщо Росії та Україні вдасться знайти спосіб сісти за стіл переговорів, він не чекає, що Путін братиме в них участь особисто і «найближчим часом», оскільки вважає, що російський президент «занадто наляканий, щоб приїхати».

США і Китай можуть закінчити війну в Україні — Зеленський

Як писав УНІАН, у цьому ж інтерв’ю Зеленський заявив, що США і Китай могли б покласти край війні в Україні, якби відкинули вбік розбіжності і діяли спільно.

Відео дня

Він упевнений, що Китай здатний зіграти «величезну роль» у вирішенні конфлікту, оскільки Москва дуже залежить від свого експортного ринку. Таким чином президент України погодився з думкою президента Фінляндії Александра Стубба, який заявив, що «Росія зараз так залежить від Китаю», і що «один телефонний дзвінок від голови КНР Сі Цзіньпіна розв’язав би кризу» в Україні.

Глобальний саміт миру — актуальне

Як повідомили в Офісі президента України, за результатами першого Саміту миру Україна готує проєкт резолюції для розгляду на засіданні Генеральної Асамблеї ООН про ядерну безпеку в Україні з акцентом на Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС).

Днями Зеленський зустрівся з головою 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН Деннісом Френсісом. Президент України відзначив стійку підтримку територіальної цілісності та суверенітету України з боку Генасамблеї ООН.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *