Зеленський після удару по Епіцентру у Харкові, де «могли бути понад 200 людей»: Дайте нам ППО

Відео Президент Володимир Зеленський після удару росіян по будівельному гіпермаркету у Харкові закликає світ значно посилити українську протиповітряну оборону.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці Президента у Фейсбуці. На кадрах, які він оприлюднив, видно, що палає «Епіцентр».

За словами Зеленського, Росія завдала черговий жорстокий удар по будівельному гіпермаркету в Харкові, у суботу, просто посеред дня.

«Станом на зараз відомо, що в гіпермаркеті могли перебувати понад 200 людей. Усі служби вже на місці надають допомогу — рятують людей і ліквідовують пожежу, яка повністю охопила приміщення, 10 тис. кв. м. Відомо про загиблих і поранених», — підкреслив глава держави.

Як заявив Зеленський, якби Україна мала достатньо засобів ППО та сучасної бойової авіації, такі російські удари стали б просто неможливими.

«І саме тому ми звертаємося до всіх лідерів, до всіх держав: нам потрібне значне посилення протиповітряної оборони і достатньо можливостей знищувати російських терористів. Завдання, яке потрібно виконати і можливо виконати тільки спільно зі світом. Щодня ми закликаємо світ: дайте нам ППО, врятуйте людей», — наголосив він.

Як зауважив Президент, «кожне неприйняте рішення про підтримку — це втрата наших людей».

У відеозверненні він назвав удар по по Харкову черговим проявом російського божевілля, «ніяк інакше це назвати просто не можна».

«Зараз були перші доповіді щодо Харкова — удару по місту, по очевидному цивільному обʼєкту: по торговельному центру, будівельному гіпермаркету. Субота, день. Один з найбільших центрів — всередині було багато працівників та відвідувачів», — зазначив Президент.

За його словами, «пожежа на всій території». «Туди прибули всі необхідні служби: ДСНС України, медичні служби, місцева влада, поліція. Всі борються за кожне життя», — додав він.

«Тільки такі божевільні, як Путін, здатні вбивати й тероризувати людей так підло. Вже відомо, що є поранені, є загиблі. Мої співчуття рідним та близьким. Кожному, хто постраждав, буде надана необхідна допомога», — заявив Зеленський.

За словами глави держави, «коли ми говоримо лідерам світу, що Україні потрібно достатньо захисту ППО, коли ми говоримо, що потрібна реальна рішучість — для дозволу захищати життя наших людей саме так, як це буде ефективно, щоб російські терористи не могли навіть наблизитись до наших кордонів, — ми говоримо про те, як буквально не допустити подібних терористичних ударів».

Зеленський висловив вдячність лідерам, «які нас дійсно підтримують, дійсно бачать, що кожне рішення на підтримку України є рішенням на захист і порятунок життів».

Як повідомляв Укрінформ, внаслідок влучання двох російських КАБів у будівельний гіпермаркет у Харкові вдень 25 травня загинули двоє людей. За попередніми даними, 11 людей постраждали.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *