Зеленський пояснив, чому Путін не шукає миру

Зеленський звернувся до союзників / Колаж УНІАН / Скриншот, фото ОП

Дефіцит сміливості партнерів є причиною того, що кремлівський правитель Путін досі шукає не миру, а способів продовжити війну. 

Про це сказав президент України Володимир Зеленський, виступаючи на нараді керівників закордонних дипломатичних установ України «Воєнна дипломатія: стійкість, зброя, перемога». За його словами, якби партнери зняли всі наявні обмеження на застосування зброї на території Росії, то в операції на території Курської області не було б потреби.

Президент зазначив, що російські військові бази, аеродроми, логістика та інші військові об’єкти є цілком справедливими цілями для Сил оборони України. Достатня далекобійність дозволить захищати країну від російських ракет і керованих авіабомб, а також від перекидання російських військ та тиску на ключових напрямках фронту. 

Відео дня

«Зараз між цією залою та Покровським і Торецьким напрямком, де тривають найбільш жорсткі російські штурми, близько двох сотень кілометрів. Тут ви не чуєте гуркоту артилерії та наближення ворожих дронів. Але ви повинні відчувати і тут, і в столицях вашої роботи, що Україну відділяє від зупинки просування російської армії на фронті тільки одне рішення, якого ми очікуємо від партнерів. І це рішення щодо далекобійності», — зазначив Зеленський.

Реакція Путіна на операцію в Курській області доводить, що немає жодної раціональної причини не давати Україні бути справді далекобійною. «А ситуація на Донеччині є такою, що подальше зволікання партнерів із далекобійністю де-факто стає чи не найбільш вагомою опорою російського наступального потенціалу», — сказав президент.

Також Зеленський наголосив на необхідності доповнення санкцій проти Росії, оскільки її тіньовий танкерний флот та відносини з Іраном й КНДР стали новими викликами. «Російська атомна галузь досі використовується Москвою для порятунку своїх сфер впливу у світі. Російський банківський сектор досі має зв’язки зі світом. Це та інше потребує розширення санкційного щита», — додав він.

За його словами, також важливо, щоб оголошені пакети підтримки достатньо оперативно відчувалися на фронті та при формуванні резервів української армії. «Зараз, на жаль, логістика загальмована, це факт. І це стосується, зокрема, домовленостей із провідними нашими партнерами, починаючи від Сполучених Штатів», — сказав Зеленський.

Операція ЗСУ в Росії

Як повідомляв УНІАН, українська операція в Курській області триває з 6 серпня. За словами Зеленського, під контролем України перебувають вже 92 населені пункти РФ.

За даними Bild, українським війська залишилося до річки Сейм близько п’яти кілометрів. Росіяни заявили, що було знищено всі три мости в цьому районі.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *