Зеленський прибув до Вашингтона

Фото: президент Володимир Зеленський (GettyImagеs) Автор: Наталія Кава

Президент Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська прибули до Вашингтона, що в Сполучених Штатах Америки.Там сьогодні розпочинається саміт НАТО.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на FREEДОМ.

Перед початком саміту Зеленський з першою леді поклали вінки до пам’ятника жертвам Голодомору та зустрілися з місцевою українською громадою.

Оновлено о 19:00.

ЗА словами Зеленського, на саміті НАТО Україна буде працювати над питання збільшення своєї ППО та кількості літаків F-16.

«Б’ємося за додаткові гарантії безпеки для України — а це зброя й фінанси, політична підтримка. Б’ємося за необхідні рішучі дії Америки та Європи — те, що зміцнить наших воїнів», — сказав Зеленський.

Президент нагадав, що необхідно робити все для того, щоб російський терор програв. Адже це треба не лише Україні, а й всьому світу.

Зауважимо, у Вашингтоні з 9 по 11 липня відбудеться саміт НАТО. Одним з головних питань на ньому буде стане підтримка України. Зокрема, очікується рішення щодо посилення української ППО.

Саміт НАТО у Вашингтоні

За словами генсека Столтенберга, на саміті планують узгодити масштабний пакет допомоги для України.

Тим часом президент Естонії Алас Каріс заявив, що членство України в НАТО не може бути предметом переговорів під час саміту, адже її рух до членства і так є незворотнім.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *