Зеленський приїхав у Німеччину на засідання «Рамштайну»

Зеленський прибув на «Рамштайн» / скріншот

Президент Володимир Зеленський прибув на авіабазу «Рамштайн» у Німеччині для участі в засіданні Контактної групи з питань оборони України. Про це глава держави повідомив у мережі Telegram.

«Робота з партнерами для міцності України. Я прибув на авіабазу «Рамштайн» для участі в засіданні Контактної групи з питань оборони України», — заявив він.

Зеленський наголосив, що нам потрібна рішучість партнерів та засоби, щоб зупинити російський повітряний терор. 

Відео дня

«Потрібно, щоб уся зброя з уже оголошених пакетів підтримки нарешті потрапила в бойові бригади. І потрібні сильні далекобійні рішення партнерів, щоб наблизити справедливий мир, якого ми прагнемо. Я візьму участь у засіданні групи та зустрінуся з міністрами оборони США та Німеччини Ллойдом Остіном і Борисом Пісторіусом. Окремо проведу переговори з канцлером Олафом Шольцом», — поінформував президент.

За його словами, після «Рамштайну», заплановано візит до Італії.

«Міжнародний економічний форум «Амброзетті», зустрічі з представниками італійського бізнесу. Переговори з головою Ради міністрів Італії Джорджею Мелоні. Узгоджуємо позиції з усіма союзниками по G7″, — додав Зеленський.

Допомога Україні у війні

Як повідомляв УНІАН, цього тижня Зеленський заявив, що на сьогодні чотири країни надають або спроможні надати Україні саме ту далекобійну зброю, яка здатна допомогти вигнати Росію з української території та зберегти життя цивільного населення.

«Нам потрібен дозвіл на використання далекобійної зброї саме від тих країн, які нам дають цю далекобійну зброю. І від них (цих країн — УНІАН) це залежить. І, скажу чесно, від коаліції всіх дружніх партнерів, всіх країн світу це не залежить», — сказав глава держави.

Він підкреслив, що це рішення залежить від конкретних держав: США, Британії, Франції та Німеччини. «Щодня ми втрачаємо людей. І саме від цих чотирьох держав залежить наша сила в вирішенні цих проблем», — наголосив Зеленський.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *